Nintendo lanceert plotseling nieuwe mobile game

News
dinsdag, 05 september 2023 om 9:00
pikmin 4 afbeeldingf1689759200
Nintendo heeft soms de reputatie dat fans lang moeten wachten op nieuwe games. Maar tegelijkertijd is het een bedrijf dat regelmatig uit het niets games uitbrengt. Er is bijvoorbeeld een gloednieuwe mobile game opgedoken.
Op Pikmin 4 hebben fans zo’n tien jaar moeten wachten, maar nog geen twee maanden na die game is er nu al een nieuwe Pikmin. Toegegeven, het is een heel ander soort game, maar toch. Via een mobiele browser kun je nu Pikmin Finder spelen.
De game is gemaakt door Niantic, het bedrijf achter Pokémon GO. Het zal je dan ook niet verbazen dat ook Pikmin Finder een Augmented Reality-game is. Door de camera van je smartphone of tablet om je heen te laten kijken kun je Pikmin vinden in je directe omgeving.
Als je alle Pikmin van één soort hebt gevonden, kun je gebruiken om een schat te zoeken. Net als in de Pikmin-games voor consoles zijn dat alledaagse voorwerpen, die vergeleken met de Pikmin enorm lijken. Veel meer dan dat is er niet te doen en de game lijkt vooral bedoeld om je even kort bezig te houden, bijvoorbeeld als je ergens moet wachten (momenteel is er in Seattle een groot Nintendo-evenement aan de gang, dus wellicht is de game bedoeld om in de rij te spelen).

Ook Pikmin Finder niet de enige mobile game in de reeks

Voor een iets uitgebreidere mobile game in de Pikmin-franchise kun je ook Pikmin Bloom downloaden. Net als Pokémon GO beloont deze game je als je naar buiten gaat. Met de items die je na een wandeling krijgt kun je Pikmin laten groeien of eten geven.