KPN en Vodafone voeren prijsverhoging door

News
dinsdag, 05 september 2023 om 11:30
De prijzen van mobiele abonnementen gaan omhoog bij KPN en Vodafone. In beide gevallen gaat het om een inflatiecorrectie. De nieuwe prijzen gelden vanaf 1 oktober.
Vanaf oktober moet je mogelijk meer gaan betalen voor je mobiele abonnement bij KPN of Vodafone. Beide providers komen namelijk met een inflatiecorrectie, iets dat KPN eerder dit jaar ook al doorvoerde voor internetabonnementen. Hoeveel de prijzen precies omhoog gaan verschilt per provider en abonnement.
KPN verhoogt de prijzen bijvoorbeeld met 8,4 procent, iets minder dan het inflatiepercentage over juli 2022 tot en met juni 2023, dat 8,9 procent is. De prijsverhoging is per abonnement bovendien nooit hoger dan 2,50 euro per maand. Vodafone houdt een hoger percentage aan.
Die provider gaat namelijk uit van het inflatiepercentage over 2022, dat 10 procent is. De provider wijkt daar niet van af, dus de prijzen gaan ook 10 procent omhoog. De stijging wordt toegepast op de standaardprijs van het abonnement, zonder eventuele kortingen die je hebt.

Wordt jouw KPN of Vodafone abonnement duurder?

Als de kosten van jouw abonnement hoger worden, merk je dat in de komende maanden. KPN laat het in september weten via een brief, e-mail of een melding op je factuur, Vodafone zet in september of oktober een melding op je factuur. Bij beide providers gelden de prijsverhogingen voor abonnementen die vóór 1 juli zijn ingegaan. Inflatiecorrectie is geen geldige reden om een abonnement kosteloos op te zeggen.