3 redenen om Paradize Project te proberen - Jouw brein mijn brein

Article
dinsdag, 05 september 2023 om 12:30
paradize project headerf1693810368
In Paradize Project neem je het niet alleen op tegen zombies, je bestuurt ook ondoden om jouw bevelen uit te voeren. Klinkt dat interessant voor jou? Dan hebben we voor jou drie redenen om de game te proberen.

Zombiebreinen programmeren

Apocalyptische survival games met base building ken je waarschijnlijk al, maar hoe vaak mag je zombiebreinen programmeren om ze zelf te controleren?
In Paradize Project heeft elke zombie een breincontrole-apparaat op hun hoofd. Als je erin slaagt een ondode gevangen te nemen zonder hem of haar helemaal dood te maken kan je het apparaat herprogrammeren zodat je ex-medemens voor jou gaat werken. Dit kan in twee smaken. Ze kunnen taken uitvoeren in en rondom je kamp, of je kan een zombie jou laten volgen op je avonturen.
Hierbij kan je allerlei gedragseigenschappen instellen, vergelijkbaar met het systeem dat je misschien wel kent van Mass Effect of Dragon Age. Je kiest wat ze dragen ter bescherming en om mee aan te vallen, maar ook wat ze doen in welke specifieke situaties. Ze zijn zelfs in staat afstandswapens te gebruiken. Maar pas wel op, want alles wat jouw volgers kunnen zijn ook mogelijkheden voor de zombies in het wild. En je volgers denken niet voor zichzelf, dus als je iets niet programmeert gebeurt het ook niet.
Deze opzet werpt vragen op. Het zijn namelijk niet alleen jouw volgers die zo'n helm op hebben, alle zombies hebben het. Als er een zendtoren actief is, blijft die ondoden naar zich roepen en je moet het vernietigen om de aantallen eindelijk te reduceren. Maar hoe is dit begonnen? Is de apocalyps een plot om de wereldbevolking te besturen?

Grote, boze baasgevechten

Natuurlijk zijn er in Paradize Project honderden normale zombies waar we onze weg doorheen moeten banen en daarbinnen zit al aardig wat afwisseling door de verschillende pantsers en wapens die ze kunnen gebruiken. Maar er zijn ook boss fights.
Voor de preview namen wij het op tegen Daisy, een ondode olifant die waarschijnlijk is ontsnapt uit de dierentuin. De ontwikkelaars vertelden ons dat deze bazen unieke drops hebben die je kan gebruiken om gebouwen of andere ontwikkelingen te maken in je basis. Dit is belangrijk, want progressie wordt voornamelijk bepaald door wat je hebt gebouwd in je kamp.
Bovendien is het een lekkere, uitdagende afwisseling van de gebruikelijke gameplay. Voor het gevecht met Daisy moesten wel een stuk beter opletten dan we dat deden voor de zombiehordes. De olifant probeerde ons vooral te rammen, waardoor we een hoop moesten ontwijken. Andere bazen zullen uiteraard anders werken.
paradize project daisyf1693812511

Speel met vrienden

Een belangrijk punt om niet te vergeten is dat je Paradize Project kan spelen met maximaal drie vrienden. Perfect voor een game als deze.
Gevechten worden dan lekker chaotisch, want elke speler mag nog altijd twee ondode metgezellen meenemen voor een totaal van twaalf figuren die met jullie meelopen op je avonturen. Daar komen dan nog de vijandige zombies bovenop. Gelukkig heeft alles dat slecht is een rood hoedje en alles dat slecht is een groene. En de chaos is ergens ook wel geinig.

Lekker voor tijdens de kerst

Paradize Project staat op het moment gepland voor december 2023 op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Misschien overtuig je je gezin wel om de game te spelen tijdens je familiebijeenkomst met kerst. Voor deze preview speelden wij op de PC.