Nintendo herhaalt: “Switch prijs gaat niet omhoog”

News
vrijdag, 26 augustus 2022 om 16:30
20211005 switcholed8f1633465772
De prijs van de PlayStation 5 gaat omhoog, zo liet Sony gisteren weten. De vraag is of de consoles van de concurrent volgen. Het lijkt erop dat de PS5 voorlopig als enige duurder wordt, want Nintendo herhaalt dat er geen plannen zijn voor een Switch prijsverhoging.
Het is geen heel grote verrassing dat Nintendo de prijs van de Switch laat zoals hij is. CEO Shuntaro Furukawa heeft al vaker aangegeven dat er geen plannen zijn om de prijs van de console te verhogen. Maar na het nieuws van de prijsstijging van de PS5 heeft VGC opnieuw bevestiging vanuit Nintendo gekregen.
Een woordvoerder van de VK-tak van Nintendo geeft aan dat Furukawa’s eerdere woorden nog steeds gelden. Die woorden waren als volgt:
Ook Microsoft heeft gereageerd op de prijsverhoging van de PS5. Het bedrijf geeft aan dat de prijs van Xbox-consoles niet omhoog gaat. De reacties van zowel Nintendo als Microsoft zijn volledig in lijn met wat wij zelf al vermoedden en wat ook analist Piers Harding-Rolls verwachtte.

Waarom gaat de prijs van de PS5 omhoog?

Bij het aankondigen van de prijsverhoging van de PS5 sprak Sony van een moeilijke beslissing. De stijging heeft alles te maken met de bijzonder hoge inflatie dit jaar. Toch blijkt dus dat Sony de enige is die dat op dit moment wil opvangen door de consument meer te laten betalen.

Populair Nieuws