Krijgen na de PS5 de Switch en Xbox Series X ook een prijsverhoging?

Article
donderdag, 25 augustus 2022 om 13:00
ps5 controller xbox series xf1619595169
Door de hoge inflatie heeft Sony besloten om de prijs van de PS5 te verhogen. Maar zullen de Nintendo Switch en Xbox Series X/S binnenkort ook een prijsverhoging krijgen?
De inflatie loopt de spuigaten uit en door de stijgende energieprijzen wordt het voor bedrijven ook steeds duurder om producten over de hele wereld te verschepen. Sony heeft daarom besloten om de prijs van de PlayStation 5 te verhogen in geselecteerde regio’s, waaronder Nederland. De next-gen console is vanaf nu 549,99 euro voor de standaard versie en 449,99 euro voor de PS5 Digital Edition.
Sony is niet het eerste bedrijf dat besluit om de prijs van haar producten te verhogen naar aanleiding van de inflatie en stijgende productie- en vervoerskosten. Het is nu dus de vraag of Sony het eerste schaapje over de dam is in de game-industrie en Microsoft en Nintendo wel of niet volgen.
xbox series xf1637772091

Prijsverhoging buitenkansje voor Xbox?

Dat Sony ineens de prijs verhoogd van de PlayStation 5, iets wat we eigenlijk nooit zien bij een console, is ook een duidelijk signaal. En dan bedoelen we niet een signaal over de huidige wereldwijde economie. Het maakt namelijk nog eens duidelijk hoe ver de PS5 voor ligt op concurrent Xbox Series X als het gaat om de populariteit van de apparaten.
Sony kan bijna zonder nadenken de prijs van de PlayStation 5 verhogen en spelers zullen waarschijnlijk alsnog direct de next-gen console kopen wanneer hij weer beschikbaar is. Want zelfs bijna twee jaar na de lancering van de PS5, zijn de consoles alsnog niet aan te slepen. Elke keer dat er ergens een exemplaar beschikbaar komt, is die binnen recordtempo verdwenen. Natuurlijk komt dat deels door de tekorten aan onderdelen, maar ook door de enorme vraag en populariteit van de PS5.
Hoewel de Xbox Series X vaak ook uitverkocht is, kan de console van Microsoft niet tippen aan de populariteit van de PlayStation 5. Wat dat betreft kan de prijsverhoging ineens een buitenkansje zijn voor de Amerikaanse techgigant.
De nieuwe Xbox heeft namelijk een duidelijk voordeel nodig ten opzichte van de PS5 naast de Game Pass. En als de concurrentie ineens duurder is, dan wordt de Xbox Series X plotseling een aantrekkelijke deal voor spelers. Wij verwachten dan ook niet dat Microsoft de prijs zal verhogen van de Xbox Series X en ook niet van de goedkopere Xbox Series S. Helemaal omdat het bedrijf zoveel geld heeft dat het zonder al teveel proberen door de inflatie heen kan varen.
nintendo switch oled reservar comprarf1660487153

Geen prijsverhoging voor de Nintendo Switch

Waar het erop lijkt dat potentiële kopers van de Xbox Series X zich geen zorgen hoeven te maken over een prijsverhoging, kunnen fans van Nintendo al helemaal opgelucht adem halen. Staat er namelijk een Nintendo Switch op je verlanglijstje, dan kan je er zeker van zijn dat de prijs van de draagbare console niet omhoog gaat.
Shuntaro Furukawa heeft eerder deze maand namelijk bevestigd dat er geen prijsverhoging gepland staat voor de Nintendo Switch. Daar heeft de Japanse uitgever haar redenen voor.

“We overwegen geen prijsverhoging op dit moment, om twee redenen. Nintendo heeft tot nu toe al meer dan 100 miljoen Switch-eenheden verkocht en het is belangrijk om het momentum van ons totale bedrijf te behouden.”

Wel zijn de voorraden van de Nintendo Switch wereldwijd momenteel schaars. Ook voor de handheld console is er namelijk een tekort aan semi-conductor chips. Nintendo verwacht dat dat probleem aan zal houden in 2023. In ieder geval hoef je je dus geen zorgen te maken over een prijsverhoging voor de Switch.

Populair Nieuws