Prijs van PS5 in Nederland wordt verhoogd door Sony

News
donderdag, 25 augustus 2022 om 10:00
playstation 5 thumbf1624433855
Als je nog geen PlayStation 5 in huis hebt, dan moet je daar nu nog meer geld voor betalen. Sony heeft namelijk de prijs van de PS5 verhoogd in verschillende markten, waaronder Nederland.
Het is geen geheim dat de wereldwijde inflatie een probleem vormt voor consumenten. De prijs van boodschappen, benzine en energie gaat allemaal in recordtempo omhoog. Dat heeft ook veel invloed op bedrijven. Zo is het een duurder geworden om producten te produceren en alles over de wereld te vervoeren.
Sony heeft daarom besloten om de prijs van de PlayStation 5 te verhogen in geselecteerde markten. Daar valt Nederland helaas ook onder. De prijs van de normale PS5 gaat omhoog naar 549,99 euro, terwijl de PS5 Digital Edition vanaf heden 449,99 euro kost. De prijsverandering gaat direct in.
Nederland is niet het enige land waar de prijsverhoging ingaat, de rest van Europa moet er ook aan geloven. De andere landen waar de prijs van de PS5 omhoog gaat is het Verenigd Koninkrijk, Japan, China, Australië, Mexico en Canada. Er zal geen prijsverhoging zijn voor de Verenigde Staten.

Meer prijsverhogingen voor tech producten

Sony is niet het eerste bedrijf dat besluit om de prijs van haar producten te verhogen. Meta heeft namelijk eerder al de keuze gemaakt om de prijs van de Meta Quest 2 omhoog te gooien. Dat was alleen nog een stukje controversiëler, omdat het gaat om een twee jaar oude VR-bril en de prijs is verhoogd met maar liefst 100 euro.
Potentiële kopers van de Nintendo Switch hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken. Nintendo heeft recent namelijk gezegd dat de prijs van de console niet omhoog zal gaan, omdat het bedrijf ‘het behouden van het momentum’ belangrijker vindt.