Nintendo heeft geen plannen voor een Switch prijsverhoging

News
maandag, 15 augustus 2022 om 9:54
Door tekorten van onderdelen besluiten sommige fabrikanten om de prijs van producten te verhogen. Nintendo heeft nu aangegeven gelukkig geen plannen te hebben voor een prijsverhoging van de Nintendo Switch.
De laatste twee jaar zijn er enorm veel Nintendo Switch exemplaren verkocht, maar ook het Japanse bedrijf begint nu de pijn van alle tekorten te voelen. Dat blijkt uit de cijfers die Nintendo eerder deze maand heeft gedeeld. Het aantal verkopen zijn namelijk gedaald met maar liefst 23 procent, door het tekort aan semi-conductor chips.
Andere bedrijven hebben ook last van tekorten aan onderdelen en hebben daarom besloten om de prijs van hun producten te verhogen, zoals Meta dat bijvoorbeeld heeft gedaan met de VR-bril Meta Quest 2. Nintendo is dat niet van plan, zo bevestigt president Shuntaro Furukawa aan Nikkei.

Onzekerheid over Nintendo Switch voorraden

Door de tekorten van de semi-conductor chips is niet alleen de huidige voorraad schaars, het is ook onduidelijk hoe het met de Switch zal gaan in 2023. Furukawa heeft eerder namelijk aangegeven dat het onzeker is hoeveel exemplaren van de Nintendo Switch er beschikbaar zullen zijn voor komend jaar.
Spelers die nog op zoek zijn naar een PlayStation 5 hebben wel meer geluk. Sony heeft namelijk aangegeven dat er dit najaar meer exemplaren van de next-gen console beschikbaar zullen zijn.

Populair Nieuws