Microsoft: “Geen prijsverhoging voor Xbox Series X”

News
vrijdag, 26 augustus 2022 om 10:00
xbox series xf1637772091
De inflatie treft inmiddels ook de prijzen van consoles. Sony heeft aangekondigd dat de prijs van de PS5 in Nederland met 50 euro omhoog gaat. Dat riep meteen vragen op of andere consolemakers dat voorbeeld zouden volgen, maar om de Xbox hoeven we ons voorlopig niet druk te maken.
Tegenover VGC laat Microsoft weten dat het niet in de voetsporen van Sony te treden wat betreft de prijs van Xbox-consoles. Sony verhoogt de prijs van de PS5 in de meeste markten. Microsoft is dat niet van plan, in ieder geval niet in het Verenigd Koninkrijk.
Hoewel deze uitspraken niet direct van toepassing zijn op de Nederlandse markt, lijkt het aannemelijk dat Microsoft wereldwijd geen plannen heeft om de prijs te verhogen. Ook analisten denken dat het juist gunstig is voor Microsoft om de prijs laag te houden nu Sony de PS5 duurder maakt. Voorlopig lijken we er vanuit te kunnen gaan dat Xbox Series X en S ook in Nederland op hun huidige adviesprijs blijven.

Gaat Nintendo de prijsverhoging van de PS5 achterna?

Met de reactie van Xbox is er nog één consolefabrikant die sinds de prijsverhoging van de PS5 nog geen uitspraken heeft gedaan over de prijs van hun eigen console. Nintendo heeft alleen al eerder laten weten hoe het tegenover de prijs van de Switch staat. Het bedrijf ziet voorlopig geen reden om de prijs van de console te verhogen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties