Analist: “Invloed prijsverhoging op PS5 verkoop minimaal”

News
donderdag, 25 augustus 2022 om 16:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Sony heeft met onmiddelijke ingang de prijs van de PS5 verhoogd. Je zou denken dat dat invloed heeft op de verkoop van de console. Maar volgens Analist Piers Harding-Rolls kon dat nog wel eens meevallen.
Door de enorme inflatie wordt vrijwel alles duurder. Inclusief, zo blijkt, twee jaar oude consoles. Doorgaans kunnen gamers naarmate een console ouder wordt hier en daar een lagere prijs verwachten, maar omdat het duurder wordt om een PS5 te maken, moeten klanten in de meeste markten meer gaan betalen. Daar zal men ongetwijfeld niet blij mee zijn, maar volgens Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis heeft het weinig impact op de verkoop van de console:
Harding-Rolls wijst er ook op dat de relatief sterke positie van de dollar ook maakt dat een prijsverhoging in de VS niet nodig was. Het is de grootste afzetmarkt voor consoles en bovendien de markt waarin Sony en Microsoft het dichts bij elkaar liggen qua concurrentie. Dat de prijs in de VS gelijk kan blijven is dan ook alleen maar voordelig voor Sony.

Is de PS5 de enige console die duurder wordt?

Op dit moment is Sony de enige consolefabrikant die een prijsverhoging heeft aangekondigd. Nintendo heeft onlangs juist laten weten dat een prijsverhoging voor de Switch momenteel niet overwogen wordt. Het is onbekend of Microsoft een prijsverhoging overweegt, al denkt Harding-Rolls (net als wij) dat Xbox er voordeel uit kan halen om de prijs gelijk te laten nu Sony die van de PlayStation heeft verhoogd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties