House of the Dragon seizoen 2 nu al bevestigd

News
vrijdag, 26 augustus 2022 om 17:00
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
Het zal je misschien niet verbazen, maar House of the Dragon krijgt een tweede seizoen. De eerste aflevering ging onlangs in première en brak veel kijkcijferrecords voor HBO. Dan kan een seizoen 2 natuurlijk niet uitblijven.
Er is veel onzeker over HBO Max Originals, maar House of the Dragon blijft bestaan. Na het enorme succes van aflevering 1 laat HBO geen gras groeien over de aankondiging van seizoen 2. Over dat tweede seizoen weet het bedrijf alleen verder nog niets te melden.
Wel geeft HBO aan dat het aantal kijkers nog verder is gestegen. Op de eerste avond werd de serie in de VS door een kleine 10 miljoen kijkers gezien. Inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld en hebben ruim 20 miljoen mensen de eerste aflevering gezien.
Daarmee is het de best bekeken permière van een nieuwe HBO-serie aller tijden. De serie vertelt het verhaal van het huis Targaryen, dat aan het begin van de serie op het hoogtepunt van zijn macht is. De serie laat zien hoe het huis langzaam in verval raakt.

House of the Dragon was een gok voor HBO

Hoewel House of the Dragon tot dusver een succesverhaal is, was het een tijd lang onzeker of de serie er zou komen. HBO twijfelde enorm of het na Game of Thrones wel verder moest gaan met verhalen in Westeros. Inmiddels is House of the Dragon slechts één van vele spin-offs in ontwikkeling.