Nieuwe iPhone update laat grote bug voor wat het is

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 12:30
iphone 15 pro max 1f1696190945
Met de lancering van de iPhone 15 hebben alle gebruikers van recente iPhones de overstap kunnen maken naar iOS 17. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem is alleen niet zonder kinderziektes. Er is inmiddels een nieuwe update, maar die laat een grote bug links liggen.
Onlangs kregen veel iPhone gebruikers last van een bijzonder vervelend probleem. De telefoon ging ‘s nachts soms uit eigen beweging uit en startte vaak een paar uur later pas weer op. Op zich geen heel groot probleem, zou je denken, maar gebruikers misten hierdoor hun wekker.
Inmiddels is iOS 17.1 verschenen, maar je hoeft er niet op te rekenen dat je wekker nu weer afgaat. MacRumors meldt dat de problemen nog steeds voorkomen op toestellen waarop iOS 17.1 is geïnstalleerd. Veel meldingen van het probleem gaan over de iPhone 15, maar het lijkt voor te komen bij alle toestellen waarop iOS 17 geïnstalleerd kan worden.
Als je wil weten of jouw iPhone hier last van heeft, kun je even in de instellingen kijken. Daar kun je de batterijstatus van de afgelopen 24 uur zien. Als je daar een gat in de data ziet, is je iPhone uit geweest.

Andere iPhone 15 problemen wel opgelost met iOS 17

Overigens is Apple wel bezig met het oplossen van problemen met de iPhone. Kort na release raakte hij bijvoorbeeld opvallend snel oververhit. Maar dat is redelijk snel opgelost via een iOS 17 update. Verder klagen gebruikers ook over een krakende speaker.