Apple belooft oplossing voor oververhitte iPhone 15

News
maandag, 02 oktober 2023 om 10:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
De iPhone 15 ligt een ruime week in de winkel en heeft nog last van wat kinderziektes. Veel gebruikers melden bijvoorbeeld dat hun toestel oververhit raakt bij normaal gebruik. Apple beweert nu de oorzaak te weten en belooft een oplossing.
Het is bij een nieuwe iPhone niet ongebruikelijk dat hij de eerste dag wat warmer wordt dan normaal, omdat er veel achtergrondprocessen gaande zijn voor de setup. Maar veel iPhone 15 gebruikers hebben gemerkt dat er lang na die eerste dat nog steeds een oververhittingsprobleem is. Sommigen speculeerden dat het nieuwe design van de iPhone 15 maakte dat hitte minder goed kon worden afgevoerd.
Maar volgens Apple is het een softwareprobleem, zo laat het bedrijf weten aan Forbes. Er is een bug in iOS 17 die een deel van de oorzaak is. Ook zijn er apps van derden, waaronder Instagram en Uber, die de telefoon te warm maken. Het probleem in iOS 17 wordt opgelost wanneer iOS 17.1 uitkomt en Apple werkt samen met third-party ontwikkelaars om het probleem daar ook verder te verhelpen.
Zorgen dat een software update om dit probleem te verhelpen de performance van de telefoon verslechterd zijn ongegrond, volgens Apple. Er is al een beta gaande voor iOS 17.1 en die vermindert de prestaties van de telefoon niet. Hopelijk hoeven gebruikers niet al te lang te wachten voor de update voor iedereen beschikbaar is.

Is het gevaarlijk als je iPhone 15 oververhit raakt?

Het kan als zorgwekkend worden ervaren als een iPhone te heet wordt, helemaal omdat gebruikers melden hem niet aan te kunnen raken. Maar volgens Apple is de oververhitting geen veiligheidsrisico en is er ook geen langetermijnschade aan de prestaties van het apparaat. Een iPhone wordt automatisch beschermd tegen serieuze oververhitting door iOS.