Red Bull Racing heeft speciale RB19 voor GP Verenigde Staten onthuld

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 13:30
rb19 gp verenigde staten liveryf1697711313
Voor de Grands Prix in de Verenigde Staten komt Red Bull Racing dit jaar steeds met een speciale livery. Het team heeft nu de speciale RB19 voor de race in Austin onthuld.
Sommige teams veranderen elk jaar drastisch het ontwerp van hun auto, de zogeheten livery. Het is aan het begin van het seizoen dan ook altijd uitkijken naar de nieuwe auto’s die worden onthuld.
Alleen bij één team is het eigenlijk altijd wel duidelijk hoe de bolide eruit komt te zien. Red Bull Racing houdt namelijk al een lange tijd vast aan hetzelfde ontwerp. Het is ondertussen een legendarische en zeer herkenbare livery, maar fans zijn wel betreurd dat ze niet getrakteerd worden op een nieuw ontwerp elk jaar.
Om fans tevreden te houden, is Red Bull Racing daarom dit jaar met een nieuw idee gekomen. Voor elke Grands Prix in de Verenigde Staten, wordt een aangepaste livery gebruikt. Dat niet alleen, het ontwerp wordt namelijk zelf ontworpen door de fans. Het is mogelijk om zelf een ontwerp te maken en Red Bull Racing kiest vervolgens een ontwerp uit of vraagt in sommige gevallen nog de input van volgers op social media.

Texaanse sterren op de RB19

Via Twitter heeft Red Bull Racing nu onthuld in welke auto Max Verstappen en Sergio Perez aankomend weekend zullen rijden. De speciale RB19 is duidelijk geïnspireerd door Texas, de staat waarin wordt gereden.
Zo vliegen de Texaanse sterren over de livery heen, naast een rood-witte lijn die de het standaard marineblauw scheidt van een lichtere kleur blauw. De lijn eindigt uiteindelijk op de achtervleugel, waar het de vlag van de staat Texas wordt.

Populair Nieuws