Vervelend iPhone 15 probleem verholpen in update

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 10:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
Als je een iPhone 15 hebt is het misschien verstandig om de nieuwste update te downloaden. Apple heeft namelijk een update uitgebracht die een vervelend probleem op moet lossen. De update is daarmee wat eerder verschenen dan verwacht.
Kort na lancering van de iPhone 15 bleek de telefoon een vervelend probleem te hebben. Hij bleek erg heet te worden bij niet al te intensieve taken, zoals door social media scrollen. Gebruikers konden de telefoon niet meer zonder hoesje vasthouden. Al snel werd gespeculeerd dat dat aan het titanium frame van de telefoon lag.
Maar volgens Apple was het een software probleem met iOS 17 en sommige apps van derde partijen. Er werd een update beloofd met iOS 17.1, maar het probleem is een stukje eerder verholpen door versie 17.0.3. De update is sinds woensdagavond beschikbaar. Apple werkt met ontwikkelaars van apps die de telefoon oververhitten samen om ook daar het probleem op te lossen.

Oververhitting niet het enige probleem van iPhone 15

De iOS 17 update verhelpt ook een aantal andere problemen. Daarbij zijn er ook beveiligingsupdates. Het is dus sowieso verstandig om de update te downloaden.
De nieuwe iPhone kent ook nog een paar andere problemen. Zo zijn er onlangs allerlei berichten naar buiten gekomen over een ratelende speaker. Vrijwel elk exemplaar van elk model lijkt boven de 80 procent volume niet al te best te klinken. Het is niet bekend of Apple daar ook met een software update iets aan kan doen.