‘Dit hoef je niet meer te doen met een iPhone 15’

News
maandag, 16 oktober 2023 om 13:30
iphone 15 pro max 1f1696190945
Wanneer je een nieuwe smartphone koopt, is er vaak nog het één en ander te doen voor je hem in gebruik kan nemen. Het is bijvoorbeeld niet onbelangrijk dat je de nieuwste software-versie downloadt. Met een nieuwe iPhone zou dat straks alleen niet meer nodig zijn.
Wanneer je een nieuwe smartphone koopt, weet je meestal niet hoe lang hij op de plank heeft gelegen voordat jij hem mee naar huis nam. Het kan dan ook gebeuren dat de softwareversie die op de telefoon geïnstalleerd staat al verouderd is. Je moet dan eerst je telefoon updaten voor hij goed beveiligd is en alle features goed werken.
Maar die verantwoordelijkheid zou Apple bij de gebruiker willen wegnemen. Volgens Bloomberg werkt het bedrijf aan een systeem dat ervoor zorgt dat iPhones in de winkel geüpdatet kunnen worden, zonder dat de doos open hoeft. Daarvoor ontwikkelt Apple een speciale mat.

Wanneer krijgt de iPhone 15 in de winkel updates?

Die moet volgens Mark Gurman van Bloomberg nog voor het einde van het jaar in Apple Stores beschikbaar zijn. De mat zet iPhones die erop liggen draadloos aan, zorgt dat er updates worden uitgevoerd en zet ze vervolgens weer uit. Zo neemt de gebruiker altijd een iPhone mee naar huis die up to date en toch ongeopend is.
Het kan best belangrijk zijn om je iPhone meteen bij de eerste setup up to date te hebben. In vroege versies van iOS 17 zat bijvoorbeeld een fout die problemen veroorzaakte bij het overzetten van gegevens van een oude iPhone naar een nieuw toestel. Ook raakte de telefoon aanvankelijk snel oververhit. Met name het eerste probleem onprettig om nog te moeten oplossen als je al aan de setup van je iPhone was begonnen.