iPhone gebruikers hebben een probleem met de wekker

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 12:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
Als je je iPhone als wekker gebruikt, kan het zijn dat je hem in de afgelopen dagen niet hebt gehoord. Meerdere gebruikers melden dat hun wekker (of een ander alarm) niet afgaat. Het blijkt dat dat komt doordat de iPhone uitgaat.
Het is eigenlijk een uitzondering als je je telefoon tegenwoordig nog helemaal uitzet. Zelfs als je moet zorgen dat hij geen enkel geluid kan geven, is er meestal een ‘niet storen’-optie, of kun je hem in vliegtuigstand zetten. Maar iPhone-gebruikers melden de afgelopen dagen dat de telefoon ineens ongevraagd uitgaat.
Het gebeurt vooral ‘s nachts en de telefoon gaat uiteindelijk ook uit zichzelf weer aan. Veel gebruikers ontdekken het probleem dus pas wanneer er een alarm niet afgaat, of wanneer ze hun pincode ‘s ochtens moeten invullen (iets dat alleen gevraagd wordt als de telefoon uit is geweest). Aangezien een smartphone voor veel gebruikers hun enige wekker is, is het zeer vervelend als die functie onverwacht onderbroken wordt.
Als je het vermoeden hebt dat je telefoon ‘s nachts uit is geweest, is er een makkelijke manier om dat te weten te komen. Je hoeft alleen maar even in de instellingen naar de batterijstatus van de laatste 24 uur te kijken. Als er een gat is in de data, is je telefoon uit geweest.

iPhone 15 niet de enige die uit zichzelf uitgaat

Het probleem beperkt zich overigens niet tot de iPhone 15. Een gebruiker op de MacRumors-forums meldt iemand met een iPhone 13 Mini te kennen die hetzelfde overkwam. Dat lijkt, samen met het feit dat het pas recent begonnen lijkt te zijn, een goede reden om aan te nemen dat iOS 17.0.3 de oorzaak is.

Populair Nieuws