iPhone 15 gebruikers melden vervelend probleem met speaker

News
dinsdag, 03 oktober 2023 om 14:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
De iPhone 15 is nog maar even uit, dus er worden hier en daar nog problemen ontdekt. Veel gebruikers melden nu bijvoorbeeld dat de speaker kraakt. Met name bij hogere volumes zijn er problemen.
De speaker in een telefoon wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan alleen telefoneren. Dan is het natuurlijk wel wenselijk dat de speaker ook goed klinkt. Helaas melden veel gebruikers dat er een krakend geluid uit de luidspreker komt wanneer hij op hogere volumes (boven 80 procent) wordt gebruikt.
Dat probleem is onder andere opgemerkt door de TikTok-gebruiker MilesAboveTech, die al twee iPhones heeft ingeruild en met alle drie de toestellen die hij tot dusver heeft gehad last had van een ratelend geluid. Het probleem wordt ook op verschillende fora besproken. Naar aanleiding daarvan heeft MilesAboveTech ook wat toestellen in een Apple Store uitgetest en ze hebben allemaal hetzelfde probleem.
Het blijkt zich ook bij alle versies van de iPhone voor te doen. Soms komt een probleem aleen voor bij de iPhone 15 Pro, of juist alleen de standaard-modellen. Maar voor elk toestel in de line-up is er een gebruiker te vinden die problemen ervaart met de speaker.

Kan een update de iPhone 15 speaker fixen?

Een krakende speaker is niet het eerste probleem waar veel gebruikers last van hebben. De iPhone 15 raakt bijvoorbeeld ook snel oververhit. Voor dat probleem belooft Apple een oplossing via een software-update. Het is te hopen dat ook het probleem met de speaker via de software-kant is op te lossen.