'Nieuwe Deus Ex game geannuleerd door de Embracer Group'

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 10:30
deux ex mankind dividedf1706604697
Het Zweedse Embracer Group maakt zich niet bepaald populair bij spelers. Nu zou de gamegigant namelijk een nieuwe Deus Ex game hebben geannuleerd, naast ontslagen bij Eidos Montreal.
In 2022 maakte Square Enix een opvallende beslissing. De uitgever verkocht namelijk Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal en de rechten voor Tomb Raider, Deus Ex en Thief voor een schijntje aan de Embracer Group: 300 miljoen dollar. Later dat jaar dook er wel een gerucht op dat er eindelijk een nieuwe Deus Ex game in ontwikkeling is.
Maar het lijkt erop dat fans te vroeg hebben gejuicht. Volgens Bloomberg is de nieuwe game namelijk nu al in de prullenbak gegooid. De studio zal zich in plaats daarvan op een ‘originele franchise’ gaan richten.
De annulering komt ook met grote gevolgen voor de werknemers. Eidos Montreal heeft nu namelijk officieel bekendgemaakt dat er 100 mensen worden ontslagen bij de studio.

Ontslagen aan de lopende band

Het is niet de eerste keer dat er slecht nieuws is voor een studio die pas net onderdeel is van het portfolio van de Embracer Group. Eerder werd bijvoorbeeld Square Enix Montreal, dat samen met Eidos Montreal werd overgenomen, al helemaal gesloten.
Eind vorig jaar en begin dit jaar is de Embracer Group ook flink bezig geweest. Zo is Free Radical Design, de studio achter de TimeSplitters games, gesloten en zijn er ontslagen gevallen bij meerdere studio's. Zo hebben onder andere Crystal Dynamics, 3D Realms en Slipgate Ironworks mensen moeten laten gaan.