Embracer Group is begonnen met ontslagen bij nog twee studio's

News
vrijdag, 15 december 2023 om 12:30
duke nukemf1702636326
Het houdt maar niet op met de ‘herstructurering’ van de Embracer Group. Het bedrijf is nu namelijk begonnen met ontslagen bij twee andere studio’s.
Veel ontwikkelaars die vallen onder de paraplu van de Embracer Group zijn hun baan niet zeker, zelfs niet vlak voor kerst. Meerdere ontwikkelaars bij 3D Realms en Slipgate Ironworks, twee studio’s gevestigd in Denemarken, zeggen namelijk dat ze ontslagen zijn.
Het gaat bovendien niet om kleine aantallen. Volgens Scott Miller, de oprichter van 3D Realms, zou maar liefst minimaal de helft van de werknemers bij de studio zijn ontslagen. 3D Realms bestaat al sinds 1897 en was verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitbrengen van grote namen in de game-industrie, waaronder Duke Nukem en Wolfenstein.
Slipgate Ironworks is opgericht in 2010 als Interceptor Entertainment, met fan-made versie van Duke Nukem 3D als eerste project. Beide studio's zijn onderdeel van Saber Interactive, dat in 2021 is overgenomen door de Embracer Group.

Ontslagen aan de lopende band

Eerder dit jaar heeft de Embracer Group een ‘herstructurering’ van het bedrijf aangekondigd, na tegenvallende financiële resultaten. Eerder heeft het bedrijf juist veel ontwikkelaars en uitgevers overgenomen, waar nu de klappen vallen.
Zo zijn er ontslagen gevallen bij Crystal Dynamics, de studio achter Tomb Raider, evenals bij andere studio’s. Voor Volition en Free Radical Design was er al helemaal slecht nieuws. Beide studio’s zijn door de Embracer Group gesloten en al het personeel is ontslagen.

Populair Nieuws