Update - Star Wars KOTOR remake lijkt niet gecanceld

News
maandag, 02 oktober 2023 om 11:30
knight of the old republicf1581519005
Ongeveer twee jaar geleden onthulde Sony dat de geliefde Star Wars-RPG Knights of the Old Republic (KOTOR) een remake zou krijgen. Helaas zijn er al veel berichten geweest dat het niet goed gaat met die game. Het gaat van kwaad tot erger, want nu lijkt het zelfs mogelijk dat de hele game gecanceld is.

Update - Verdwijning KOTOR trailers is "normaal"

Het verwijderen van de trailers en tweets rondom Knights of the Old Republic is niets om je zorgen over te maken, volgens Sony. Axios-journalist Stephen Totilo heeft Sony om een verklaring gevraagd en volgens het bedrijf is het normaal dat trailers verwijderd worden wanneer de muzieklicenties verlopen. Totilo zet er nu wel vraagtekens bij waarom de licentie van de muziek voor een aankomende game zou verlopen.
Het gaat ook niet om een stuk muziek waar de makers van de game geen rechten op hebben, maar gewoon muziek uit Star Wars. Je zou zeggen dat via Disney geregeld kan worden dat de trailer online blijft staan, helemaal omdat er veel oudere trailers voor Star Wars-games nog wel online staan. Muzieklicenties zijn niet altijd eenvoudig en aangezien het klinkt alsof deze muziek speciaal voor de trailer was gearrangeerd, kan het zijn dat er ergens iemand meewerkte die het gebruik van de muziek nu lastig maakt.
Oorspronkelijk bericht:
Voor veel Star Wars-fans is Knights of the Old Republic nog steeds de beste game in de franchise. Maar ruim 20 jaar later kan KOTOR wel een likje verf gebruiken. Dat zou gaan gebeuren in de vorm van een remake, die aanvankelijk exclusief voor PS5 zou verschijnen.
Maar opmerkelijk genoeg Sony bezig om elk spoor van de remake uit te wissen. De tweet waarin de game werd aangekondigd is verwijderd en de officiële onthullingstrailer is niet meer via officiële kanalen te vinden (via VGC). Er zijn alleen nog heruploads via andere YouTube-kanalen.

Is de Knights of the Old Republic remake gecanceld?

Het gevolg is dat er druk wordt gespeculeerd dat de game is gecanceld. Er zou al langer onvrede zijn geweest over de progressie die met de game gemaakt werd. Aspyr, de studio die de remake maakte, zou het project zelfs hebben moeten afstaan aan Saber Interactive.
Nu Embracer, eigenaar van zowel Aspyr als Saber Interactive, aan een grote herstructurering bezig is, worden er studio’s gesloten en games geannuleerd. Een slecht vorderende KOTOR remake lijkt geen onwaarschijnlijk slachtoffer. Dat er iets gaande is rondom de game, lijkt in ieder geval duidelijk.
Dit bericht is bijgewerkt op 2 oktober 2023.