Square Enix raakt Tomb Raider kwijt

News
maandag, 02 mei 2022 om 9:45
tomb raiderf1671180677
We hebben al de nodige overnames gezien dit jaar, maar er komt er nog één bij. Embracer Group kondigt namelijk aan verschillende studio’s van Square Enix te gaan kopen. Het gaat om Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montréal.
Square Enix raakt een aantal studio’s kwijt aan Embracer. Dat bedrijf neemt namelijk drie studio’s van de Japanse uitgever over voor een bedrag van 300 miljoen dollar. Daarvoor krijgt het Crystal Dynamics Eidos-Montréal en Square Enix Montréal, inclusief hun gaming-IP’s en eerder ontwikkelde titels. Square Enix zelf blijft gewoon bestaan.
Onder die IP’s vallen onder andere Tomb Raider, Deus Ex en Thief. Zo krijgt Embracer er dus een paar bekende franchises bij voor een relatief klein bedrag. 300 miljoen valt namelijk in het niet bij bijvoorbeeld de 3,6 miljard die Sony voor Bungie betaalt en al helemaal bij de 69 miljard die Microsoft voor Activision Blizzard neertelt.

Wie is Embracer Group?

Embracer Group is misschien niet de bekendste naam in de game-industrie, maar het bedrijf is wel eigenaar van wat herkenbare namen. Zo is het eigenaar van Gearbox, Saber Interactive en THQ Nordic. Dat levert al een aardige game-portfolio op en deze groeit dus alleen maar verder.
Met de overname is de aankomende Tomb Raider-game van Crystal Dynamics bij Embracer terecht gekomen. Het is onbekend waar Eidos-Montréal aan werkt, maar de studio kwam vorig jaar met Guardians of the Galaxy. Square Enix Montréal is gespecialiseerd in mobile games.