‘Samsung Galaxy S24 krijgt veelbesproken iPhone feature’

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 11:00
samsung galaxy s24f1705567728
Smartphones hebben allerlei features die het leven op wat voor manier dan ook makkelijker of beter moeten maken. Sommige modellen, zoals de iPhone, kunnen misschien zelfs je leven redden door automatisch het alarmnummer te bellen na een ongeluk. De telefoons van Samsung kunnen dat nog niet, maar dat gaat misschien veranderen.
Sinds de iPhone 14 beschikken Apple-smartphones over crashdetectie. Die zorgt dat het alarmnummer gebeld wordt na een auto-ongeluk, ook als je zelf niet in staat bent om te bellen. Een vergelijkbare feature is ook te vinden op Android-telefoons, zoals de Google Pixel, maar nog niet op de line-up van Samsung.
Maar het zou kunnen dat de Samsung Galaxy S24 daar verandering in brengt. Hoewel deze feature niet is besproken tijdens het evenement waarbij de S24 werd onthuld, heeft Android Police bewijs gevonden dat hij misschien in een update wordt toegevoegd. Door de sensoren van de telefoon uit te lezen is namelijk ontdekt dat de S24 beschikt over een sensor met de naam “Car Crash Detect Wakeup".
De Samsung Galaxy S23 had die nog niet, dus de sensor is nieuw. Het is een virtuele sensor, die zelf niet fysiek onderdeel is van de telefoon, maar data van andere sensoren combineert om crashes te detecteren. Samsung wilde niet reageren op de bevindingen van Android Police.

Crashdetectie op iPhone geeft ook problemen

Crashdetectie-features zijn trouwens niet helemaal onomstreden. De iPhone 14 was bijvoorbeeld herhaaldelijk in het nieuws omdat de feature vaak vals alarm sloeg, als een iPhone-gebruiker bijvoorbeeld in een achtbaan zat of aan het skiën was. De iPhone geeft je de kans om de noodoproep te stoppen, maar door herrie en dikke skipakken hadden gebruikers vaak niet door dat hun telefoon de hulpdiensten aan het bellen was.