Tomb Raider studio moet toch mensen ontslaan

News
donderdag, 21 september 2023 om 16:30
tomb raiderf1671180677
Het gaat momenteel niet super goed bij Embracer, de eigenaar van Tomb Raider. Het bedrijf moet hier en daar bezuinigen en sluit daarvoor zelfs een studio. Tomb Raider-maker Crystal Dynamics leek daar geen last van te hebben, maar moet nu toch mensen ontslaan.
Er is een nieuwe Tomb Raider game in ontwikkeling bij Crystal Dynamics, de studio die ook de eerste twee games uit de meest recente trilogie maakte. Toen die vorige games gemaakt werden was de studio eigendom van Square Enix, maar sindsdien zijn Tomb Raider en Crystal Dynamics overgedragen aan Embracer Group. Dat bedrijf heeft de laatste jaren nogal veel studio’s en rechten gekocht en moet daarom nu bezuinigen.
Crystal Dynamics leek wat dat betreft de dans te ontspringen. Maar nu bevestigt de studio dat er tien mensen zijn ontslagen. Negen daarvan zaten in marketing en één was een IT-medewerker.
De reden is een interne herstructurering om de studio beter op één lijn te leggen met de huidige behoeften van het bedrijf. Moederbedrijf Embracer wordt daarbij niet genoemd, maar ook daar wordt het woord herstructurering consequent gebruikt om recente ontslagen en sluitingen te verklaren. Het lijkt niet onmogelijk dat de veranderingen van bovenaf komen.

Blijft Crystal Dynamics aan de nieuwe Tomb Raider werken?

Het ziet er niet naar uit dat deze herstructurering iets verandert aan waar Crystal Dynamics nu aan werkt. Het ontslag van tien mensen lijkt ook geen reden om te denken dat de nieuwe Tomb Raider wordt uitgesteld. Overigens stond er nog geen datum voor die game, dus als er sprake is van uitstel, is dat helemaal intern.