Voormalig Call of Duty-topvrouw wordt nieuwe Blizzard president

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 10:00
activision blizzard hqf1627465674
Na het vertrek van Mike Ybarra vorige week heeft Microsoft nu een nieuwe Blizzard president aangesteld. De functie wordt overgenomen door Johanna Faries, een voormalig topvrouw voor de Call of Duty-franchise.
Vorige week werd bekendgemaakt dat er flink wat ontslagen vallen bij Activision Blizzard, Xbox en ZeniMax. Maar liefst 1900 medewerkers verloren hun baan, waarbij met name Activision Blizzard werd getroffen. Daarnaast maakte Mike Ybarra gelijktijdig bekend dat hij stopt als president van Blizzard.
Ybarra nam de functie over van J. Allen Brack in 2021, nadat de voormalige Blizzard president opstapte na schandalen van seksuele intimidatie, bedreigingen en meer bij de ontwikkelaar. Ybarra is dus niet lang aangebleven als topman, maar de periode onder zijn leiding werd wel gezien als een positieve voor Blizzard.
Nu zal de ontwikkelaar onder de leiding vallen van Johanna Faries. Zij begon bij Activision Blizzard in 2018 als het hoofd van Call of Duty esports, voordat ze General Manager werd voor Call of Duty in 2021. In een verklaring laat Faries weten dat ze begrijpt dat Activision en Blizzard flink van elkaar verschillen en dat ze dat respecteert.

“Het is belangrijk om op te merken dat de dagelijkse manier van Call of Duty om plezier te leveren, vaak verschilt van de verbluffende games in het rijk van Blizzard: elk met verschillende ervaringen, communities en vereiste succesmodellen. Ik heb dit besproken met het managementteam van Blizzard en ik ga deze rol in met gevoel voor die dynamiek en met diep respect voor Blizzard. Nu we gaan onderzoeken hoe we onze universums naar nog grotere hoogten kunnen brengen.”

Eén game minder

Faries kan zich aan het begin van haar rol in ieder geval richten op bekende franchises voor Blizzard. Naast het ontslaan van veel werknemers is vorige week namelijk ook besloten om de ontwikkeling van een nieuwe survival game te stoppen. Een groot gedeelte van het ontwikkelteam zou onder de ontslagen bij het bedrijf zijn gevallen.