Nieuw en veel lichter PS5 model opgedoken in Australië

News
maandag, 29 augustus 2022 om 18:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Ondanks dat er nog geen PlayStation 5 Slim of Pro is aangekondigd door Sony, is het bedrijf wel bezig met veranderingen aan de next-gen console. Zo is er nu een nieuw PS5 model opgedoken in Australië, die veel lichter is dan het voorgaande model.
Spelers die binnenkort een PlayStation 5 kopen, krijgen mogelijk een nieuw model in handen. Het model is eerst gemeld door Japanse retailers, maar volgens Press Start is de zogeheten CFI-1200 nu als eerste verschenen in Australië. De publicatie weet zelfs de nieuwe specificaties te melden.
Zo is de PS5 flink afgevallen ten opzichte van het vorige model. De CFI-1200 heeft volgens Press Start namelijk een gewicht van 3,9 kilo. Dat is maar liefst 600 gram lichter dan de PS5 die bij de lancering in november 2020 uitkwam. De Digital Edition van de nieuwe versie is nog een stuk lichter met een gewicht van 3,4 kilo, ten opzichte van 3,9 kilo bij lancering.
De vraag is hoe Sony het gewichtsverlies voor elkaar heeft gekregen. Eerder is de Japanse fabrikant al gekomen met een nieuw model ten opzichte van de launch spec. Digital Foundry heeft destijds onder de kap gekregen en is tot de conclusie gekomen dat de koeling is aangepast, waardoor de console destijds al een stukje lichter werd. De nieuwe koeling had geen invloed op de performance van de PS5.

Hogere prijs voor de PS5

Vorige week heeft Sony besloten om een drastische maatregel te nemen. Door de hoge inflatie en stijgende vervoerskosten, gaat de prijs van de PlayStation 5 namelijk omhoog in ‘geselecteerde regio’s’. Ook Nederland valt daar helaas onder. De prijs van de PS5 stijgt daardoor naar 549,99 euro voor de normale editie.
Gelukkig volgen Nintendo en Microsoft niet het voorbeeld van Sony. Beide bedrijven hebben aangegeven dat de prijs van respectievelijk de Nintendo Switch en de Xbox Series consoles hetzelfde zal blijven.

Populair Nieuws