Deze Nederlandse tennissers komen in actie op de US Open

Article
maandag, 29 augustus 2022 om 17:30
Het is alweer tijd voor het laatste Grand Slam-toernooi van het seizoen: de US Open. Deze Nederlandse tennissers zullen allemaal in actie komen op het prestigieuze toernooi.

Botic van de Zandschulp

Het Nederlandse tennis kent de laatste jaren een aantal talenten die zich hebben opgewerkt in de ATP Rankings. De hoogst geplaatste speler op de lijst is Botic van de Zandschulp. De 26-jarige tennisser heeft eerder deze maand de 22ste plek overgenomen en heeft dan ook een hoge klassering gekregen van de organisatie van de US Open. Van de Zandschulp begint het toernooi als speler die als 21ste is geclassificeerd.
Dat is een groot verschil met vorig jaar. Toen was de Veenendaler namelijk nog niet geplaatst voor het toernooi, maar mocht hij wel meedoen aan de kwalificatie. Op die manier veroverde hij een plekje voor het hoofdtoernooi, waar hij op indrukwekkende wijze de kwartfinales wist te bereiken. Van de Zandschulp heeft dus een reputatie om waar te maken op de US Open.

Tallon Griekspoor

De tweede Nederlander die in actie komt op de US Open is Tallon Griekspoor. De Haarlemmer staat momenteel op de 46ste plek op de ATP wereldranglijst en behaalt de laatste tijd goede resultaten, maar wordt een beetje ondergesneeuwd door Van de Zandschulp en Tim van Rijthoven. Zo werd Griekspoor nog verslagen door Van de Zandschulp op het laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open in Winston-Salem.
Griekspoor zal dus goed wil presteren op het Grand Slam-toernooi om zich in de schijnwerpers te gooien. Daarvoor zal hij in de eerste ronde op dinsdag eerst moeten afrekenen met Federico Coria. De Argentijn staat momenteel 78ste op de ranglijst.

Tim van Rijthoven

Eén van de grootste Nederlandse sensaties momenteel is Tim van Rijthoven. Het jonge talent wist iedereen dit jaar te verrassen door het toernooi in Rosmalen te winnen van Daniil Medvedev, de nummer één van de wereld. Sindsdien heeft hij ook goede zaken gedaan om Wimbledon, waar Novak Djokovic eraan te pas moest komen om Van Rijthoven uit te schakelen.
Sindsdien heeft de Nederland alleen last gekregen van een rugblessure en heeft hij flink wat posities verloren in de ATP Rankings. Gelukkig waren de lotingen voor de US Open al eerder en heeft hij door een afzegging zich direct weten te plaatsen voor het Grand Slam-toernooi. Het lijkt erop dat hij geen last meer heeft van zijn blessure, waardoor een mooie klassering weer mogelijk is voor Van Rijthoven.
tennis g55bb6a8a9 1920f1656409988

Gijs Brouwer

Een verrassende naam op de lijst van deelnemers op de US Open is Gijs Brouwer. De Nederlander staat momenteel op plek 181 op de ranglijst en kreeg daardoor geen directe plaatsing voor het toernooi. Via drie kwalificatierondes heeft hij alleen toch een plekje op de US Open weten te bemachtigen.
Daarmee is een jongensdroom uitgekomen voor Brouwer, zo laat hij weten aan het AD. De 26-jarige tennisser heeft hiervoor slechts één ATP-toernooi gespeeld, dus de Nederlander zal spelen zonder verwachtingen. Mogelijk weet Brouwer daardoor stiekem voor een verrassing te zorgen op de US Open.

Arantxa Rus

Hoewel de mannen beginnen aan het toernooi met vier spelers, is het aan de kant van de vrouwen een stuk kariger. Alleen Arantxa Rus staat op de lijst van Nederlandse vrouwen op de US Open. Rond 2011 heeft in haar jeugd en eerste jaren van haar carrière als volwassen spelers goed resultaten geboekt, maar is daarna flink teruggevallen.
De laatste tijd weet Rus zich alleen wel op te werken en heeft ze een plekje bemachtigd in de Top 100 van de ATP Rankings. Momenteel staat ze 75ste op de ranglijst en is ze dus direct geplaatst voor de US Open. Daar treft ze wel meteen een sterke tegenstander met thuisvoordeel, namelijk de Amerikaanse Shelby Rogers.

Populair Nieuws