‘Next-gen versie Red Dead Redemption 2 geannuleerd’

News
maandag, 11 juli 2022 om 16:00
red dead redemption 2 headerf1636361601
Onlangs ging het gerucht dat er een PS5 en Xbox Series X-versie van Red Dead Redemption 2 zou komen. Sindsdien is alleen gebleken dat Rockstar heel wat aan de kant zet om zich volledig op GTA 6 te kunnen richten. Nu beweert een insider dat ook de next-gen versie van Red Dead Redemption 2 op de plank ligt.
Aan het begin van dit jaar kwam eindelijk de langverwachte next-gen versie van GTA 5 uit. Dat er misschien ook een next-gen versie zou komen van Red Dead Redemption 2 lag voor de hand, gezien het succes van deze game op PS4 en Xbox One. Maar de bekende Rockstar insider Tez2 beweert nu dat een PS5 en Series X versie van Red Dead Redemption 2 er niet meer gaat komen.
Het is de zoveelste game waarvan we horen dat Rockstar hem op de plank legt. Tez2 meldde eerder al dat remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption 1 geschrapt waren. Ook Kotaku beweerde dat niet al te lang daarna.
De reden zou zijn dat Rockstar zich volledig richt op GTA 6. Met die game wil het bedrijf alle verwachtingen overtreffen en daarvoor zijn veel middelen nodig. Om die reden stopt het bedrijf bijvoorbeeld ook met significante updates voor Red Dead Online.

Komen er ooit nog Red Dead Redemption remasters?

Ondanks alles is het niet helemaal uitgesloten dat er ooit een remaster komt van Red Dead Redemption 2. Van de andere remasters die aan de kant zijn gezet werd door sommige bronnen al aangegeven dat Rockstar ze misschien weer zou oppakken wanneer GTA 6 klaar is. Dat zou ook kunnen gelden voor Red Dead Redemption 2, maar dat betekent dan waarschijnlijk dat we geen PS5 of Xbox Series X versie zien voor 2025.