‘GTA en Red Dead Redemption remasters geannuleerd door Rockstar’

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 12:00
red dead redemption 1f1652950472
Veel gamers wachten in spanning af tot Rockstar meer GTA 6 nieuws deelt. Maar de ontwikkelaar heeft natuurlijk ook al eerder gigantisch populaire games gemaakt. Twee daarvan zouden zelf overwogen zijn voor een remaster, maar volgens een insider is dat idee weer op de plank gelegd.
Volgens de bekende Rockstar-leaker Tez2 was Rockstar “een paar jaar geleden” bezig met remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption 1. Beide games kwamen oorspronkelijk uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360, dus een likje verf zou niet onlogisch zijn. Toch zou Rockstar ervoor gekozen hebben om deze remasters niet te maken.
De reden waarom deze er niet zijn gekomen is onbekend. Tez2 speculeert dat het iets te maken heeft met de slechte ontvangts van GTA The Trilogy - The Definitive Edition. Deze collectie van GTA 3, Vice City en San Andreas lanceerde vorig jaar en werd gehekeld om een spectaculair aantal bugs en andere technische problemen, waardoor de remaster vaak slechter was dan de originele games.
Opvallend is dat er nog niet zo lang geleden nog geruchten gingen dat Red Dead Redemption samen met de tweede game de stap naar de huidige console-generatie zou zetten. Dat nieuws kwam van de eveneens betrouwbare insider Chris Klippel. Wellicht is de remaster van Red Dead Redemption weer opgepakt, maar alleen de tijd zal dat leren.

GTA 6 wordt volgende Rockstar-titel

Voor zover op dit moment bekend is, wordt GTA 6 waarschijnlijk de volgende grote titel van Rockstar Games. Daar zullen we waarschijnlijk nog wel een poos op moeten wachten: volgens de laatste berichten wordt GTA 6 pas in 2024 of 2025 verwacht. Intussen is er wel een PS5 en Xbox Series X-remaster verschenen van GTA 5.