Waar kun je de Tour de France kijken?

Article
maandag, 11 juli 2022 om 15:30
tour de france 1f1657205867
De bekendste wielerwedstrijd van het jaar is weer bezig. Er is veel reden om de Tour de France een beetje in de gaten te houden, helemaal omdat er ook nog aardig wat Nederlands mee rijden. Maar waar kun je Tour eigenlijk zoal volgen?
Er zijn veel sportcompetities die je maar op een paar plekken kunt volgen, dus het is soms even zoeken. Maar gelukkig is het voor de Tour de France zo lastig niet. Je zit hier niet met maar één of twee aanbieders, zoals bijvoorbeeld bij de Formule 1 het geval is.
De Tour de France kun je namelijk zonder poespas gewoon op de tv kijken. Hij wordt uitgezonden bij de NOS (via NPO 1) en op Eurosport 2. NPO 1 zit natuurlijk in elk tv-pakket, voor Eurosport 2 zou het kunnen dat je afhankelijk van provider een extra zenderpakket moet nemen.
tour de france 2f1657205838

Zijn er livestreams van de Tour de France?

Het is natuurlijk lastig om de hele maand juli bij je tv te blijven om de Tour de France te volgen. Maar gelukkig kun je de Tour ook op verschillende manieren online volgen. Ook hier is de NOS weer van de partij, maar dan via NPO Start, een streamingdienst waar je in Nederland altijd bij kunt.
Verder kun je de Tour zien via Discovery+. Dat is sowieso een handige streamingdienst als je van sport houdt. Je moet er wel voor betalen en goed opletten dat je het Entertainment & Sport-abonnement neemt in plaats van het Entertainment-abonnement. Het abonnement dat je nodig hebt kost 5,99 per maand.
tour de france 3f1657206098

Tour de France kijken in België

De Tour de France is natuurlijk ook in België te volgen. Daarvoor moet je op de zender Eén zijn, waar verslag wordt gedaan in Sporza: Ronde van Frankrijk. Eén kun je overigens ook in veel Nederlandse zenderpakketten terugvinden, mocht je als Nederlander de voorkeur geven aan het commentaar op die zender.
Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg om de Tour de France te volgen. Naast je gewone tv-abonnement hoef je er vaak niets extra voor te betalen en je kunt de Tour overal volgen via livestreams. Je hoeft deze zomer dus absoluut niets te missen van het fietsfestijn!