‘Rockstar focust volledig op GTA 6’

News
woensdag, 06 juli 2022 om 11:00
gta 6f1658229727
Al jaren wachten fans met ingehouden adem op GTA 6. De game werd eerder dit jaar eindelijk officieel bevestigd, maar details bleven nog uit. Wel is de game duidelijk belangrijk voor Rockstar: nieuwe geruchten beweren dat de ontwikkelaar zich alleen nog maar met GTA 6 bezighoudt.
Eerder deze week beweerde insider Tez2 dat Rockstar remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption op de plank had gelegd. Volgens hem had dat alles te maken met de slechte ontvangst van GTA The Trilogy - The Definitive Edition. Bronnen van Kotaku beweren dit nu ook: alle focus van Rockstar ligt nu op GTA 6.
Volgens Kotaku overwoog Rockstar inderdaad om een remaster te maken van Red Dead Redemption, rond dezelfde tijd dat het bestaan van de GTA Trilogy remaster lekte. Na de desastreuze release van die collectie zou Rockstar alle remakes op de plank hebben gelegd. Het bedrijf zou hopen dat fans de GTA Trilogy “helemaal vergeten” terwijl het zelf hard werkt aan GTA 6.

Release GTA 4 en Red Dead Redemption remasters helemaal van de baan?

Dat er nu niet aan gewerkt wordt, betekent niet dat er nooit remasters van GTA 4 of Red Dead Redemption komen. Deze zouden volgens de informatie van Kotaku nog gemaakt kunnen worden, maar pas nadat GTA 6 verschijnt. Dat zou volgens recente geruchten pas in 2024 of zelfs 2025 gebeuren.
Dat zou met deze nieuwe ontwikkeling natuurlijk kunnen veranderen. Dat remasters op de plank zijn beland is misschien teleurstellend voor fans van GTA 4 en Red Dead Redemption, maar kan een positieve ontwikkeling zijn voor GTA 6. De ontwikkeling daarvan zou al goed lopen en met meer mankracht ligt de release uiteindelijk misschien ook wat dichterbij.

Populair Nieuws