Rockstar: “GTA 6 moet verwachtingen overtreffen”

News
maandag, 11 juli 2022 om 11:30
gta 6f1626425209
Fans wachten al heel lang op een nieuwe GTA. De vorige game in de reeks is bijna tien jaar oud en de verwachtingen voor GTA 6 lopen dan ook hoog op. Ook Rockstar lijkt de druk te voelen, blijkt uit een blogpost.
Rockstar heeft begin dit jaar eindelijk officieel bevestigd dat er inderdaad aan GTA 6 wordt gewerkt. Maar sindsdien heeft de ontwikkelaar zich maar weinig uitgelaten over de game. Nu heeft het bedrijf aangegeven dat het weet dat de verwachtingen voor de game hoog zijn.
Die verwachtingen wil de ontwikkelaar overtreffen. Rockstar schrijft dat het over de afgelopen jaren steeds meer middelen naar de ontwikkeling van GTA 6 heeft verplaatst. Het bedrijf “[begrijpt] meer dan ooit de noodzaak om de verwachtingen van spelers te overtreffen en om [GTA 6] de beste game te maken die het kan zijn”.
Het is onduidelijk hoe de ontwikkeling van de game daadwerkelijk verloopt. Er zijn goede berichten dat de ontwikkeling op stoom is en dat de engine van de game zijn tijd ver vooruit is. Tegelijkertijd beweren insiders dat de game pas in 2024 of 2025 kan verschijnen.

GTA 6 ontwikkeling eist alle aandacht

Het lijkt er overigens op dat we voor de release van GTA 6 nog maar weinig hoeven te verwachten van Rockstar. Er zijn berichten van insiders en van Kotaku dat de studio remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption op de plank heeft gelegd om zich op GTA 6 te kunnen richten. De studio heeft zelf al toegegeven dat het zo goed als gedaan is met Red Dead Online omdat er gefocust wordt op de nieuwe GTA.

Populair Nieuws