‘Netflix wil game-aanbod uitbreiden met zeer geliefde franchise’

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 9:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix is druk bezig met pogingen om een grote naam te worden in de game-industrie. Via de app kun je al een tijdje wat games spelen en die mogelijkheid wordt nu verder uitgebreid op tv’s. Opvallend genoeg zou Netflix ook gesprekken voeren om een grote game aan te kunnen bieden.
Netflix kennen we vooral als manier om films en series te streamen, maar het bedrijf wil ook doorbreken in de game-industrie. Daarvoor zijn al meerdere ontwikkelaars gekocht, zodat Netflix eigen games aan kan bieden. Maar de dienst zou ook in gesprek zijn om bekende franchises in het game-aanbod op te nemen.
Volgens The Wall Street Journal wil Netflix bijvoorbeeld met Take-Two in zee om een GTA-titel aan te kunnen bieden (via The Verge). Het is niet helemaal duidelijk of Netflix wil dat GTA 5 of zelfs GTA 6 via de dienst te spelen is, of dat het gaat om een oudere of kleinere titel. Ook is niet duidelijk in hoeverre Take-Two en Rockstar er voor open staan.

GTA op Netflix maar een deel van het plan

Uiteraard laat Netflix niet alles afhangen van GTA. Het bedrijf zou ook games willen aanbieden gebaseerd op bijvoorbeeld Squid Game, Wednesday en Black Mirror. Al eerder kwam naar buiten dat Zack Snyders Rebel Moon ook een grote game krijgt en dat er groot talent van onder andere God of War is aangetrokken voor een nog onbekende titel.
Intussen heeft Netflix aangekondigd dat tests om games te streamen verder worden uitgebreid. De mogelijkheid om op een tv op PC te spelen is nu bijvoorbeeld beschikbaar in de VS, nadat hij eerder werd uitgerold in Canada en het Verenigd Koninkrijk. In die test kun je helaas nog maar twee games spelen, terwijl het aanbod in de app voor smartphones en tablets aanzienlijk groter is.