Netflix test een gloednieuwe feature

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 11:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix is begonnen met het testen van een nieuwe feature. Een klein groepje gebruikers kan nu games spelen op tv. De feature komt ook snel naar PC en Mac.
Netflix is flink aan het uitbreiden buiten films en series om. De dienst investeert namelijk behoorlijk in games. Al enige tijd kun je verschillende games spelen via de mobiele app van de streamingdienst en Netflix is ook bezig met het maken van grote nieuwe titels.
Maar niet elke game komt even goed tot zijn recht op een smartphone. Daarom test de streamingdienst nu een feature om Netflix games ook via de tv-app te spelen. De test is beschikbaar voor geselecteerde gebruikers in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Momenteel kunnen gebruikers maar twee games spelen.
Het was al even aannemelijk dat deze test eraan zat te komen. Je kunt de games op tv namelijk bedienen via een speciale Netflix controller app. Deze app verscheen vorige week ineens in de App Store.

Netflix games nu op tv, later in browsers

Het is de bedoeling dat de test zich binnenkort uitbreid naar PC en Mac via internetbrowsers. Spelers kunnen dan een iets traditionelere besturingsmethode gebruiken. Op computers zullen de games namelijk te bedienen zijn via een muis en toetsenbord.
Het is nog niet bekend wanneer deze feature ook in Nederland beschikbaar gemaakt wordt. Dat kan nog afhangen van de resultaten van de huidige test. Aangezien er maar twee games speelbaar zijn van de ruim 70 die op mobiel te spelen zijn, lijkt de uitbreiding naar andere apparaten nog in een vroeg stadium te zijn.