Filmlegende Michael Caine stopt met acteren

News
maandag, 16 oktober 2023 om 18:00
De iconische acteur Michael Caine heeft aangekondigd dat hij met pensioen gaat. De filmlegende zal nog één keer te zien zijn in de film The Great Escaper.
De inmiddels 90-jarige acteur deelde dit nieuws tijdens een radio-interview met BBC Radio 4. Hij merkte op dat hij al meerdere keren had aangekondigd dat hij met pensioen zou gaan, maar nu is het moment aangebroken.
Gedurende zijn lange carrière heeft Michael Caine in talloze topfilms gespeeld en heeft hij samengewerkt met gerenommeerde regisseurs, waaronder Christopher Nolan. Hij voelt dat hij zijn hoogtepunten heeft bereikt en zei: "Ik heb hoofdrollen gespeeld en geweldige recensies ontvangen. Dat kan ik niet meer overtreffen."
Caine is realistisch over zijn leeftijd en beseft dat hij geen grote hoofdrollen meer zal spelen. Hij maakte een lichte grap: "De enige rollen die nog voor mij geschikt zijn, zijn die van 90-jarige mannen. Oké, misschien kan ik nog doorgaan voor iemand van 85." Hij erkende echter dat de hoofdrollen nu vaak gaan naar vele malen jongere acteurs en actrices, en daarom vond hij dit het juiste moment om dan eindelijk met pensioen te gaan.

Een indrukwekkend palmares

Michael Caine heeft een indrukwekkende carrière gehad en heeft talloze prijzen ontvangen, onder andere twee Oscars voor zijn bijrollen in Hannah and Her Sisters en The Cider House Rules. Hij is één van slechts drie acteurs die in vijf verschillende decennia een Oscarnominatie hebben gekregen. Bij het jongere publiek is Caine beter bekend van zijn rol in The Dark Knight films als butler Alfred.
Na een carrière van ongekende successen heeft hij besloten dat het tijd is om van zijn welverdiende pensioen te genieten. De film The Great Escaper wordt dan zijn laatste bijdrage aan de filmwereld, en fans wereldwijd zullen ongetwijfeld zijn buitengewone talent, charisma en zijn legendarische performances heel erg gaan missen.

Populair Nieuws