God of War maker aan de slag met Netflix game

News
donderdag, 01 juni 2023 om 13:30
god of war ragnarok key artf1666281621
Netflix is natuurlijk groot geworden met films en series, maar de dienst houdt zich ook bezig met games. Daar heeft het bedrijf zelfs wat grote namen voor gevonden. De nieuwste aanwinst is één van de makers van God of War.
Met je Netflix-abonnement kun je niet alleen veel films en series streamen, maar je abonnement geeft je ook toegang tot een aantal games. Daar zijn alleen nog geen enorme titels bij. Netflix wil alleen graag een AAA-game maken.
Daarvoor heeft het bedrijf een nieuw studio opgezet en gelijk wat grote namen aangenomen. Aan het hoofd van de studio staat bijvoorbeeld de voormalig uitvoerend producent van Overwatch, Chacko Sonny. De nieuwste aanwinst is God of War art director Raf Grassetti, die de afgelopen tien jaar bij Sony Santa Monica heeft gewerkt.

Wat voor game maakt Netflix?

Behalve Grasetti en Sonny werken ook Halo-veteraan Joseph Staten en Gears 5-programmeur Jerry Edsall bij Netflix’ game studio. Wat ze daar precies in de maak hebben is alleen nog onbekend. Wel i s duidelijk dat het om een nieuwe IP gaat en dus waarschijnlijk niets te maken zal hebben met bekende Netflix-series.
Dit is overigens niet de enige game waar Netflix mee bezig is. Het bedrijf heeft al de nodige indie-studio’s overgenomen om meer games aan te kunnen bieden. Dit jaar wil Netflix zo’n 40 nieuwe games uitbrengen.