Daniel Ricciardo weer officieel terug in de Formule 1

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 10:00
daniel ricciardo gp verenigde staten 2023 cowboyf1697527579
De rentree van Daniel Ricciardo afgelopen zomer duurde niet lang. Na twee races moest hij zijn stoeltje afstaan aan Liam Lawson door een gebroken hand. Maar nu is de goedlachse Australiër weer officieel terug in de Formule 1.
Het is tot nu toe een opmerkelijk seizoen voor Daniel Ricciardo. De coureur begon het jaar aan de zijlijn als testcoureur bij Red Bull Racing, omdat zijn contract bij McLaren was uitgekocht om plaats te maken voor Oscar Piastri. Zijn F1-carrière leek voorbij, totdat Red Bull weer een beroep op hem moest doen, toen ze Nyck de Vries de laan wezen in juli.
De grote terugkeer duurde alleen niet lang voor de Australiër. Tijdens de tweede vrije training voor de GP van Zandvoort, vlak na de zomerstop, moest hij uitkijken voor Piastri en zijn AlphaTauri in de barrière parkeren. Het leek geen harde klap, maar Ricciardo brak daarbij wel zijn hand op meerdere plaatsen en moest meerdere weken revalideren.
In de tussentijd heeft Liam Lawson het stoeltje overgenomen van Ricciardo en in die tijd veel indruk gemaakt. Officieel heeft hij geen plek in de Formule 1 voor 2024, maar daar kan nog verandering in komen. Lawson moet nu wel weer het stoeltje afstaan, want Ricciardo keert voor de GP van de Verenigde Staten officieel terug bij AlphaTauri. Dat blijkt uit een tweet van het F1-team.

Geluk bij een ongeluk

Het leek er al langer op dat Ricciardo zou terugkeren voor de Grand Prix in Austin, wat bovendien één van zijn favoriete races van het jaar is. Voor de GP van Qatar was de Australiër nog niet helemaal hersteld en dat was misschien maar goed ook. Tijdens de race werden meerdere coureurs onwel door de extreme hitte en luchtvochtigheid.
De rest van het seizoen zal Ricciardo uitkomen voor AlphaTauri, maar mogelijk rijdt hij volgend seizoen voor een ander team. Er gaan namelijk steeds meer geruchten dat Red Bull Racing aan het einde van dit jaar afscheid neemt van Sergio Perez, ondanks zijn contract tot het einde van 2024, om vervolgens Ricciardo in het stoeltje te zetten naast Max Verstappen.