Netflix komt met nieuwe app voor games

News
woensdag, 09 augustus 2023 om 13:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix houdt zich nog altijd voornamelijk bezig met film en tv, maar je kunt ook gamen via de dienst. Via je bestaande abonnement kun je verschillende games spelen. Nu komt het bedrijf met een speciale app voor games.
Netflix-abonnees kunnen via de mobiele app een niet onaardig aanbod van games spelen. Dat zijn vaak titels die ontwikkeld zijn als mobile games, maar er zijn wat bekende indie-titels bij die ook op consoles en PC te spelen zijn. Als er games bij zijn die je liever op een groot scherm wil spelen, kan dat binnenkort.'
Netflix is namelijk bezig om de games ook beschikbaar te maken in de tv-app. Daarvoor heb je natuurlijk wel een controller nodig. Daarvoor is nu een geheel nieuwe app genaamd Netflix Game Controller opgedoken in de App Store (voor Android is hij er nog niet).
Als je die app, die overigens nog niet officieel is onthuld, installeert en opent, vraagt hij je om een game op te starten op je tv. Wanneer je dat eenmaal gedaan hebt zou je je telefoon moeten kunnen gebruiken als controller. Momenteel krijg je nog te zien dat Netflix games op tv in bèta is. Wanneer de feature wordt uitgerold is nog niet bekend.

Netflix is serieus over games

Momenteel is het game-aanbod op Netflix nog niet bijzonder groot, maar Netflix investeerdt wel flink in games. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld al meerdere gamestudio’s overgenomen en er zelfs één opgericht. Ook is er tenminste een AAA-project in ontwikkeling.