Klassieke game-held krijgt eigen film

News
dinsdag, 09 augustus 2022 om 11:30
pexels pixabay 274937f1640954866
Er lijken wel steeds meer films en series te komen gebaseerd op games. Dit jaar alleen zagen we de Uncharted-film, Sonic the Hedgehog 2 en de Halo-serie. Nu is er nog een klassieke game-held die een film krijgt, namelijk niemand minder dan Pac-Man.
The Hollywood Reporter meldt dat Pac-Man zich mag aansluiten bij de games waarover een film of serie wordt gemaakt. De gele cirkel is nog steed vooral bekend van zijn arcade-spel dat in 1980 voor het eerst naar het westen kwam. Daarin moest je bolletjes eten die verspreid lagen over steeds complexere doolhoven terwijl je spoken probeerde te ontwijken.
Daarna is Pac-Man in nog veel meer andere games te zien geweest en figureerde ook al in de films Pixels en Guardians of the Galaxy Vol. 2. Zijn eigen film wordt geproduceerd door Wayfarer Studios, onder andere verantwoordelijk voor de Disney+ film Clouds. Uiteraard is ook Pac-Man ontwikkelaar Bandai Namco betrokken.
De film is gebaseerd op een “origineel idee” van Chuck Williams. Hij was ook verantwoordelijk voor de Sonic-films, die ondanks een beroerde eerste indruk aardig succesvol zijn gebleken. De Pac-Man film lijkt in eerste instantie dus in goede handen.

Niet alleen Pac-Man krijgt een film

Zoals gezegd is er geen tekort aan game-films. Een derde Sonic-film is bijvoorbeeld al in ontwikkeling, net als een spin-off serie over Knuckles. Volgend jaar verschijnt ook een serie van The Last of Us. Sony werkt daarnaast aan series gebaseerd op Horizon, Gran Turismo en God of War.