Nabeschouwing F1 bij Viaplay valt niet bij iedereen in de smaak

News
maandag, 28 maart 2022 om 12:30
viaplay logo no tekstf1643883108
Het zit Viaplay niet mee als het aankomt op de Formule 1. Na vrijwel elke uitzending is er een behoorlijk aantal negatieve reacties. Ook bij de nabeschouwing van de Grand Prix van Saoedi-Arabië zijn veel kijkers weer fel.
Nederlandse F1-fans zijn al enige tijd gewend aan het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. Maar Viaplay heeft ervoor gekozen een heel nieuw team samen te stellen voor de Formule 1. Daar bleek men al niet over te spreken zijn, maar ook bij de afgelopen Grand Prix in Jeddah was het weer raak.
Dit keer was er ook veel commentaar op de nabeschouwing. Deze werd verzorgd door Amber Brantsen, Christijan Albers en Giedo van der Garde. Aan kennis is er geen gebrek bij het drietal. Albers en Van der Garde zijn beide autocoureur geweest en Brantsen was onderdeel van de NOS Formule 1-podcast.
Toch lijkt de combinatie voor velen niet te werken. Op Twitter uiten veel gebruikers hun ongenoegen. Met name Albers en Brantsen krijgen het te verduren, veelal omdat ze Van der Garde niet uit zouden laten spreken.

Ook tevreden Viaplay-klanten

Ondanks alle kritiek zijn er ook mensen die het team van Viaplay wel kunnen waarderen. ER zijn bovendien ook genoeg kijkers die, in tegenstelling to veel andere kijkers, geen heimwee hebben naar het commentaar van Olav Mol.
Ondank de vele kritiek vindt Viaplay zelf de lancering in Nederland een succes. Tegelijkertijd is het een stuk drukker dan eerst bij Grand Prix Radio, waar het commentaar van Olav Mol nog te horen is. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat er geen eensgezindheid is over hoe goed F1-commentaar eruit ziet.