Xbox onthult divisie speciaal voor cloud gaming

News
maandag, 28 maart 2022 om 12:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Cloud gaming is nog relatief nieuw, maar Xbox wil blijkbaar aan het voorfront van deze technologie staan. Het bedrijf heeft een divisie opgericht binnen Xbox Game Publishing die zich helemaal gaat richten op ‘cloud-native’ games.
Microsoft houdt zich al langer bezig met cloud gaming. Zo biedt het bedrijf de dienst Xbox Cloud Gaming aan, waarmee je verschillende Xbox games kunt spelen op apparaten die deze games eigenlijk niet kunnen draaien. Maar het bedrijf wil duidelijk meer met de cloud.
Daarvoor richt het bedrijf nu een nieuwe divisie op die zich specifiek gaat richten op cloud gaming. Deze divisie staat onder leiding van Kim Swift, bekend als designer van de game Portal. De bedoeling van de divisie is niet (alleen) om Cloud Gaming zoals we dat kennen te verbeteren.

Wat wil Xbox met cloud gaming?

Het is de bedoeling dat de nieuwe divisie gaat werken aan ervaringen die alleen mogelijk zijn met de cloud. Zo is het met de cloud mogelijk om delen van een game door de cloud te laten processen, zodat de lokale hardware minder belast wordt en dus beschikbaar is voor andere doeleinden.
Ook kan kunstmatige intelligentie via de cloud verbeterd worden. Dat kan leiden tot voordelen voor spelers, zoals geloofwaardigere NPCs. Voor ontwikkelaars kan het ook gebruikt worden om bijvoorbeeld bots te maken die een game kunnen testen op een veel grotere schaal dan mensen dat kunnen.
Swift laat weten dat cloud gaming nog in de kinderschoenen staat. Deze nieuwe divisie is dan ook een investering voor de lange termijn. Het is de bedoeling dat Xbox er klaar voor is wanneer de technologie goed genoeg is om hun visie te verwezenlijken.

Populair Nieuws