Grand Prix Radio verwacht dat F1-stream met Olav Mol vanaf nu wel werkt

News
woensdag, 23 maart 2022 om 11:00
viaplayf1644226138
Niet iedereen is blij met de overgang van de Formule 1 naar Viaplay. Vooral het commentaar krijgt behoorlijk wat kritiek. Velen wilden veel liever het commentaar van Olav Mol terug, die te horen is op internetzender Grand Prix Radio. De belangstelling was afgelopen weekend zo groot, dat de servers het niet aankonden.
Grand Prix Radio verwacht dat de stream met het Formule 1-commentaar van Mol vanaf nu ‘feilloos’ zal verlopen. ‘’De online capaciteit is op alle vlakken opgewaardeerd om alle bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn, zowel op de website als de app en de streams. Alle hens aan dek, dus,’’ aldus hoofdredacteur Raymond Janssen. Er is volgens hem hard aan de ‘technische mankementen’ gewerkt. ‘’We zijn vol vertrouwen dat het volgend weekend feilloos verloopt.’’
Olav Mol en Jack Plooij voorzagen jarenlang de Formule 1-uitzendingen van Ziggo van commentaar, maar de Nederlandse uitzendrechten liggen nu bij de streamingdiensten Viaplay en F1 TV Pro. Viaplay koos voor twee nieuwe commentatoren: Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg. Sommige kijkers waren zó ontevreden over het commentaar van Heemskerk en Valkenburg, dat ze zelfs hun Viaplay-abonnement opzegden. F1 TV Pro daarentegen biedt pas vanaf juni Nederlandstalig commentaar aan.

Commentaar synchroon met streams

Veel F1-fans waren dan ook opgelucht dat ze via Grand Prix Radio alsnog het commentaar van Mol en Plooij konden horen. De internetzender laat bezoekers het audio-commentaar precies op het juiste moment afspelen ten opzichte van de beelden van de streamingdiensten. ‘’Het synchroniseren werkte feilloos, daar hebben we geen opmerkingen over ontvangen,’’ aldus Janssen.
De hoofdredacteur wil niet delen hoeveel mensen er zondag precies probeerden te luisteren naar Grand Prix Radio. ‘’Bezoekersaantallen communiceren we niet. Wel kan ik je vertellen dat Grand Prix Radio zondagmiddag het best beluisterde onlineradiostation was, boven Radio 1 en 538.’’
Benieuwd hoe je het commentaar van Olav Mol kunt beluisteren? We hebben het hier voor je uitgelegd.