Viaplay spreekt ondanks F1 kritiek van succesvolle lancering

News
woensdag, 23 maart 2022 om 12:00
f1viaplayf1641918326
Viaplay heeft afgelopen weekend de vuurdoop beleefd. De streamingdienst heeft haar eerste Grand Prix uitgezonden, maar de reacties waren helaas vaak negatief. Ondanks de kritiek is Viaplay tevreden met de lancering in Nederland.
Viaplay valt kort na lancering nog niet bij alle F1-fans in de smaak. Al bij de testdag in Bahrein vonden veel mensen het commentaar (toen nog niet van het vaste F1-duo) tegenvallen. Maar ook tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen vonden veel mensen het commentaar van de nieuwe commentatoren saai en vond met dat ze teveel aan een stuk door praatten. Ook de beeldkwaliteit kon rekenen op veel kritiek.
Maar een woordvoerder van Viaplay laat tegenover Bright weten ondanks de kritiek tevreden te zijn met de lancering in Nederland. De woordvoerder spreekt van ‘de meest succesvolle lancering tot nu toe voor Viaplay in een nieuwe markt’.
Wat betreft het commentaar geeft Viaplay aan dat iedereen natuurlijk een eigen mening mag hebben, maar dat het bedrijf zelf trots is op de line-up die het heeft voor commentaar. Er wordt gesproken van een ‘geweldig team van commentatoren en experts’. Deze zullen de komende seizoenen ‘fantastisch werk leveren’.

Viaplay beeldkwaliteit zoals verwacht

De streams van Viaplay halen tot 1080p en 50 fps afhankelijk van het apparaat waarop gekeken wordt en de internetverbinding. Ondanks de grote drukte bij de GP van Bahrein (een record volgens Viaplay) zou de verwachte beeldkwaliteit over het geheel genomen gehaald zijn. Het bedrijf zegt te hebben geïnvesteerd om van Viaplay één van de meest stabiele streamingplatforms te maken.
Desondanks moge het duidelijk zijn dat niet iedereen te spreken is over de verandering. Zo kon Grand Prix Radio, waar het vertrouwde commentaar van Olav Mol en Jack Plooij te horen is, dit weekend de drukte niet aan. Een groot deel van de Nederlanse F1-fans is overigens nog helemaal niet overgestapt naar streaming, of het nu gaat om Viaplay of F1 TV Pro.