Mac verkoop van Apple heeft ook last van chiptekort

News
vrijdag, 29 juli 2022 om 10:36
macbookf1649931922
Al een paar jaar zijn er aanhoudende problemen met de levering van chips en computer-onderdelen. Verschillende console-fabrikanten zijn er veel om in het nieuws, maar ook Apple blijkt er last van te hebben. De verkoop van de Mac is bijvoorbeeld flink gedaald.
Apple heeft onlangs haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. Hoewel het bedrijf er qua totale omzet nog steed op vooruit gaat, zijn er verschillende producten waarin juist een daling is te zien. De omzet die gemaakt is op de Mac is bijvoorbeeld met 10 procent gedaald.
Tim Cook beweert dat dat te maken heeft met de leveringsketen. Een wereldwijd chiptekort (dat nog tot in ieder geval 2024 kan duren) maakt het nu al zo’n twee jaar moeilijk om bepaalde producten, zoals consoles en computers ruim voorradig te houden. Minder voorraad betekent logischerwijs ook dat de totale verkoop minder is.
Ook andere producten hebben minder opgebracht voor Apple. Zo is de omzet op wearables, zoalse Apple Watch, 8 procent gedaald. Bij de iPad viel de schade mee, maar ook hier is de omzet gedaald. Hier ging het alleen maar om een daling van zo'n 2 procent.
apple 132960

iPhone zorgt voor stabiliteit

Uiteindelijk is de omzet van Apple in het afgelopen kwartaal hoger dan verwacht en dat komt door de iPhone. Deze blijft namelijk goed verkopen en is de grote stabiele factor voor het bedrijf. Binnenkort wordt naar verwachting de iPhone 14 onthuld, die mogelijk de duurste iphone ooit wordt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties