Kleine PS5 voorraad doet console-verkoop kelderen

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 14:05
playstation 5 thumbf1624433855
Het is inmiddels alom bekend dat de PS5 moeilijk te verkrijgen is. Hoewel de console evengoed een succes is, heeft het tekort aan voorraad gevolgen voor de console-verkoop in Europa. Deze is namelijk flink gedaald in 2022.
Er zijn dit jaar in Europa (het Verenigd Koninkrijk en Duitsland niet meegerekend) maar nog 2 miljoen game-consoles verkocht, meldt Gameindustry.biz. Dat is zo’n 12 procent minder dan vorig jaar rond deze tijd. Deze daling komt vooral door de slechte beschikbaarheid van de PS5.
De Nintendo Switch en Xbox Series X|S verkopen namelijk juist beter dan in 2021. Nintendo heeft minder last van chiptekorten, waardoor de Switch 7 procent meer verkocht is. De nieuwe Xbox-consoles zijn zo’n 9 procent meer verkocht, waarbij de Series S waarschijnlijk beter verkoopt dan de Series X, aangezien de kleinere machine beter beschikbaar is.
Dat kan alleen niet compenseren voor het feit dat de PS5 44 procent minder is verkocht dan vorig jaar. Desondanks is het nog steeds de op één na meest populaire console op de markt, direct na de Switch. De DualSense is dan ook aanzienlijk meer verkocht dan in 2021, terwijl over het geheel genomen ook accessoires minder worden verkocht.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

Wanneer kun is de PS5 normaal verkrijgbaar?

Hoewel de voorraad van de PS5 stukje bij beetje bijtrekt, valt het over de hele linie nog steeds tegen. Sony verwacht ook niet dat er al te snel te spreken is van een normale situatie. De console is naar verwachting pas vanaf 2024 normaal verkrijgbaar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties