Lek toont PlayStation Project Q details

News
maandag, 24 juli 2023 om 10:00
project q playstationf1686218815
Sony gaat zich weer eens wagen aan een handheld. Tijdens de laatste PlayStation showcase onthulde Sony Project Q. Nu zijn er foto’s van het apparaat online opgedoken.
Er gaan de nodige geruchten over nieuwe PlayStation hardware, bijvoorbeeld een PS5 Slim. Veel daarvan is niet bevestigd, maar de handheld Project Q werd onlangs officieel onthuld. Nu lijken er meer details over hoe het apparaat werkt te zijn uitgelekt.
Er zijn namelijk foto’s van het apparaat opgedoken die lijken te onthullen op wat voor software Project Q draait (via VGC). Het ziet er naar uit dat de handheld werkt met een aangepaste versie van Android. Dat zou betekenen dat wie een beetje handig is met software ook game streaming apps kan installeren die niet van PlayStation zijn.
Het uiterlijk van de handheld was al onthuld, dus wat dat betreft onthullen de foto’s niet bijzonder veel interessants. Eén van de foto’s toont wel een gedeeltijk ontmantelde Project Q. Daar is alleen niet bijzonder veel uit op te maken.

Wanneer is de release van Project Q?

Sony heeft nog geen releasedatum aangekondigd voor Project Q, maar er zijn geruchten dat het ergens in november zal zijn. Intussen heeft Microsoft in de rechtszaal beweerd dat het apparaat minder dan 300 dollar zal kosten. Als de release inderdaad in november is, zal bevestiging van de datum en prijs waarschijnlijk niet al te lang meer op zich laten wachten.