Trofee Max Verstappen gebroken door Lando Norris: "Dat is zijn probleem"

News
maandag, 24 juli 2023 om 10:30
max verstappen gp hongarije 2023 trofeef1690184730
Max Verstappen mocht na de GP van Hongarije een peperdure, porseleinen trofee in de lucht houden. Maar niet veel later werd de trofee gebroken door Lando Norris, die iets te enthousiast bezig was met zijn fles champagne.
Dit seizoen heeft Max Verstappen al vaak op het podium gestaan en de afgelopen twee keer stond Lando Norris naast hem. De coureur van McLaren heeft een speciale manier om de champagne goed te laten spuiten, zodat hij de rest van de coureurs op het podium nat kan spuiten. Norris ramt namelijk de onderkant van de fles champagne op het podium.
In Groot-Brittannië viel daardoor al eerder een trofee om, maar die van was metaal gemaakt en kan tegen een stootje. Dat laatste kan alleen niet gezegd worden van de trofee die wordt uitgereikt voor de GP van Hongarije. Het kunstwerk is volledig van porselein gemaakt, tijdens een proces dat zes maanden duurt en maar liefst 40.000 euro kost. De trofee ligt nu alleen in twee stukken door de actie van Norris.

Lesje voor Verstappen

Tijdens de persconferentie na afloop van de race was de trofee ook één van de meest besproken onderwerpen. Verstappen en Norris kunnen er allebei om lachen, waarbij de jonge Brit met een glimlach de schuld legt bij de wereldkampioen.

“Max plaatste de trofee gewoon te dicht bij de rand. Hij viel om, denk ik. Dat is niet mijn probleem, maar het zijne.”

Verstappen weet nu in ieder geval wel wat hem te wachten staat wanneer hij de volgende keer een podium deelt met Norris. De Nederlander zegt dat hij zijn trofee meteen van het podium haalt en hem gaat beschermen.

Populair Nieuws