'Goedkopere PS5 Slim console verschijnt later dit jaar'

News
woensdag, 05 juli 2023 om 10:45
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Sony heeft nog geen nieuwe PS5-modellen officieel aangekondigd, maar er blijven maar speculaties de ronde doen over een PS5 Slim en Pro console. Nu ook van Sony’s grootste concurrent.
Al sinds de PlayStation 2 komt Sony een paar jaar na de release van de standaard console met een Slim-versie. Die editie is vaak, zoals de naam verklapt, een stuk slanker en kleiner dan de ‘fat’ console en soms zijn er ook een aantal features aangepast.
Voor de PlayStation 5 is er nog geen Slim-versie aangekondigd, maar er gaan al wel een lange tijd speculaties. Daar is er nu nog één bijgekomen uit de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC. Tegenover de rechter verklaart de Amerikaanse uitgever namelijk dat er een PS5 Slim gelanceerd wordt in 2023, zo meldt VGC.

“PlayStation verkoopt ook een goedkopere Digital Edition voor 399,99 dollar en zal later dit jaar naar verwachting een PlayStation 5 Slim uitbrengen voor dezelfde lagere prijs.”

Nog meer PS5 consoles op komst

Dat is ook niet de enige nieuwe PS5 console die Microsoft verwacht uit de stal van Sony. Het bedrijf houdt namelijk ook de ogen open voor een PS5 Pro, met verbeterde hardware ten opzichte van de standaard PlayStation 5. Die versie zou dan iets later dan de PS5 Slim moeten verschijnen.
Eerder heeft Microsoft al een verwachte prijs voor Project Q, de handheld die games vanaf de PS5 kan streamen, uitgelekt via de rechtszaak. De techgigant verwacht dat het apparaat ‘onder de 300 dollar’ zal kosten.

Populair Nieuws