‘Dit is de release van PS5 handheld Project Q’

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 17:00
playstation 5f1603819462
Sony heeft besloten weer eens een handheld uit te brengen, al is het misschien niet het soort handheld waar fans op hadden gehoopt. Ergens dit jaar moet Project Q verschijnen, waarop je de PS5 games die op je home console staan kunt spelen. Een releasedatum is niet aangekondigd, maar een insider meent te weten wanneer hij ongeveer verschijnt.
Tijdens de PlayStation Showcase had Sony niet alleen games, maar ook hardware. Er waren speciale oortjes voor de PS5 en ook een handheld genaamd Project Q. Het is niet bekend wanneer deze uit moeten komen.
Maar Tom Henderson, die ook het bestaan van de handheld lekte, beweert te weten wanneer Project Q uit moet komen. Volgens Henderson staat de handheld op dit moment voor november op de planning, tegen het einde van de maand. Dat is natuurlijk niet bevestigd, en zelfs als de informatie nu klopt, is november ver genoeg weg dat de plannen kunnen wijzigen.

Wat kun je met Project Q voor PS5?

Project Q mag dan een handheld zijn, maar als je hoopte om je games onderweg te spelen is het mogelijk een teleurstellend apparaat. Je kunt namelijk alleen games streamen die op je PS5 zijn geïnstalleerd en het kan alleen via Wi-Fi. Dat maakt het wat lastig om de handheld bijvoorbeeld in de trein te gebruiken, tenzij je je telefoon als hotspot gebruikt.
Onderweg PlayStation games spelen kan natuurlijk al met Remote Play, maar Project Q heeft wel een voordeel. De handheld heeft namelijk ook de features van de DualSense. Je kunt dus ook gebruik maken van haptische feedback en adaptieve triggers.

Populair Nieuws