Nee, Ubisoft pakt je oude games niet af

News
maandag, 24 juli 2023 om 9:30
ubisoft logof1640337298
Dit weekeinde stak er ineens een storm aan kritiek los. Ubisoft zou oude accounts deactiveren en daarmee games van accounts verwijderen. Dat blijkt allemaal net wat genuanceerder te liggen: Ubisoft verwijdert geen games van accounts.
Dit weekeinde ontstond er ineens rumoer rond een mogelijke actie van Ubisoft waarbij accounts die lange tijd inactief zijn, verwijderd worden, waarna de eigenaar van dat account de toegang tot zijn games kwijt zou raken. Na een weekeinde vol retweets, nieuwsberichten en reddit-posts, blijkt de vork toch wat anders in de steel te zitten. Nee, Ubisoft verwijdert geen games van accounts.

Wat is er aan de hand?

Afgelopen vrijdag postte twitter-account PC_enjoyer onderstaande tweet:
Wie de tweet leest, zou tot de conclusie kunnen komen dat Ubisoft inderdaad inactieve accounts verwijdert en daarmee de toegang tot daarop geactiveerde games onmogelijk maakt. Ook het antwoord van Ubisoft Support hierop lijkt dat te bevestigen. Immers, het geverifieerde account meldt dat de eigenaar van het account de sluiting van het account kan vermijden door binnen 30 dagen in te loggen op het account in kwestie.
Het internet ging vervolgens met dit verhaal aan de haal, wat diverse nieuwsberichten van onder anderen PCGamer en Eurogamer tot gevolg had. Inderdaad, de Ubisoft helppagina's vermelden de mogelijkheid om inactieve accounts te verwijderen. Inactief zijn KAN één van de redenen zijn, maar ook een account dat tegen lokale wetgeving ingaat. Zelfs las Ubisoft een inactief account wil verwijderen, zal er eerst een mail naar de gebruiker uitgaan.

Ubisoft verwijdert geen games

Wat een belangrijke nuance is, is dat accounts niet zomaar verwijderd worden. Bovendien is deze regeling niet nieuw: al zolang als Ubisoft accounts bestaan heeft deze mogelijkheid bestaan. Maar het belangrijkste: Ubisoft verwijdert geen accounts waar nog games op actief zijn! Alleen ongebruikte accounts zonder gelinkte games komen potentieel in aanmerking voor verwijdering.
Al met al kunnen we dus spreken van een storm in een glas water. Mocht je nog een account hebben waar geen games aan gekoppeld zijn, maar waar je wél aan gehecht bent, dan kan je twee dingen doen: regelmatig toch eventjes inloggen, of één van de gratis games in de Ubisoft Store 'kopen'.