Microsoft: “Zo duur wordt PlayStation Project Q”

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 13:00
project q playstationf1686218815
Alle onderzoeken naar en rechtszaken over de overname van Activision Blizzard brengen van alles boven tafel. Ook toekomstplannen worden af en toe besproken. Zo komt het dat uitgerekend Microsoft de eerste indicatie van de prijs van PlayStations Project Q geeft.
Onlangs bevestigde PlayStation tijdens haar Showcase plannen voor een nieuwe handheld. Games die geïnstalleerd zijn op je PS5 zijn binnenkort ook te spelen op Project Q. Dat is op zijn zachts gezegd niet wat men graag had gezien van een PlayStation handheld, dus eventueel succes van dit apparaat lijkt voor een groot deel af te hangen van de prijs.
In een document dat deel uitmaakt van de stukken in de rechtszaak van de Amerikaanse Federal Trade Commission en Microsoft, haalt laatstgenoemde Project Q kort aan. Het apparaat zou volgens Microsoft “minder dan 300 dollar” gaan kosten. Dat kan natuurlijk een schatting zijn op basis van wat Project Q is, maar Microsoft kan ook zeker iets weten dat het brede publiek nog niet weet.

Wat is de PS5 handheld Project Q?

Microsofts document omschrijft Project Q als een “handheld-versie van de PlayStation 5”, maar dat is wat sterk uitgedrukt. Je kunt het apparaat gebruiken om PS5 games te spelen, maar Project Q beschikt niet over dezelfde hardware als de PS5. Om Project Q te gebruiken moet de game die je wil spelen geïnstalleerd zijn op je PS5, die hem via Wi-Fi naar je Project Q streamt.
Juist daarom is er ook veel kritiek op Project Q. PlayStation games onderweg spelen kan al via Remote Play, waar je ook gebruik van kunt maken via mobiele data in plaats van Wi-Fi. Wellicht dat een bescheiden prijskaartje Project Q helpt, maar veel fans hadden liever een handheld gezien die los van de PS5 te gebruiken is.